Actueel

Ecosysteem

Deelnemers acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen Levensfase 2 geselecteerd

Afgelopen dinsdag 28 mei 2024 vond de selectie van ondernemingen voor het acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen (ATB) Levensfase 2 programma “Get ready to scale” plaats. Dit programma is opgezet om bedrijven in de biobased / circulaire bouw en datagedreven infrastructuur te ondersteunen bij het zetten van de volgende stappen richting de scale-up fase.  

Om de transitie naar een emissievrije, circulaire en klimaatbestendige leefomgeving voor 2050 te versnellen, is het Toekomstbestendige Leefomgeving-programma gestart. Een belangrijk onderdeel hiervan is het acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen (ATB). Op basis hiervan worden bedrijven uit verschillende levensfasen geholpen om succesvol en sneller naar een markttoetreding te komen. De geselecteerde bedrijven (Van Hier, Dutch Drone Company, Innobrix, Solar Sedum, ⁠Sustainer en ⁠Beecot) hebben zich ingeschreven voor het acceleratieprogramma op basis van enkele criteria: 

  • Je hebt de ambitie om een schaalbaar bedrijf te bouwen dat bijdraagt aan duurzaamheidstransities binnen de bouw- en infrasector
  • Je hebt een prototype ontwikkeld, bij voorkeur gevalideerd in een relevante omgeving
  • Je hebt aantoonbaar contact met meerdere (potentiële) klanten
  • Je kan samen met een co-founder/collega voldoende tijd vrijmaken voor het programma, gemiddeld tenminste 0,5 fte gedurende circa tien weken

Kick-off levensfase 2

De officiële kick-off van deze fase vond plaats op 6 juni 2024. Gedurende zes maanden zullen de deelnemers worden begeleid bij het valideren van hun milestones en bij het vinden van een schaalbare business case. Het uiteindelijke doel is om de noodzakelijke innovaties sneller naar de markt te brengen en een positieve impact te hebben op de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden in onze transitie naar een toekomstbestendige leefomgeving.

Meer informatie?

Het acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen is een van de projecten van het Ecosysteem consortiumWil je graag meer weten of in aanmerking komen als deelnemer? Neem dan contact op met de deelnemende ROM’s:

Meer nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ieder begin van de maand het laatste nieuws in je mailbox.