Actueel

Ecosysteem

Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen Levensfase 2 van start 

Op 6 juni 2024 werd de officiële aftrap gegeven van het acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen (ATB) Levensfase 2: Get ready to scale. Dit programma richt zich op startups die zich bezighouden met biobased en/of circulair bouwen of datagedreven beheer en onderhoud van infrastructuur.

De kick-off vond onlangs plaats in The Natural Pavillion in Almere, waar zes gepassioneerde startups bijeenkwamen:

  • VanHier
  • Sustainer
  • DDC – Smart Inspections
  • Solar Sedum B.V.
  • Innobrix
  • Beecot B.V.


Het evenement bood een gevarieerd programma met presentaties van de startups, waarin zij hun innovatieve ideeën en producten presenteerden. Daarnaast was er een introductie van het groeiprogramma met een specifieke focus op het identificeren van de belangrijkste groeibarrières en het vaststellen van startup-specifieke doelen. Deze doelen zullen de komende sessies in het programma centraal staan, met ondersteuning ontworpen om de vooruitgang te faciliteren.

What’s next?

De ondernemers krijgen gedurende 6 maanden advies op maat en praktische ondersteuning van een team van industrie-experts en serie-ondernemers. Deze experts bieden begeleiding op basis van de uitdagingen die voortvloeien uit het business development plan van elke startup. Een belangrijk onderdeel van het acceleratieprogramma is de ondersteuning van coaches van de regionale ontwikkelingsmaatschappijen. Elke startup wordt gekoppeld aan een toegewijde coach om de ondernemers te helpen de juiste koers te varen en hun doelen te bereiken.

Eerste stap in transitie

De aftrap van het Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen Levensfase 2 markeert een belangrijke stap in de transitie naar een toekomstbestendige leefomgeving. Dit betekent niet alleen groeikansen voor de betrokken startups, maar ook de mogelijkheid om deze innovaties schaalbaar te maken en sneller te laten implementeren in de hele keten.

Meer informatie

Het acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen is een van de projecten van het Ecosysteem consortium. Wil je graag meer weten of in aanmerking komen als deelnemer? Neem dan contact op met de deelnemende ROM’s:

Meer nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ieder begin van de maand het laatste nieuws in je mailbox.